Electra

Underbart namn på en underbar liten varelse. Med betoning på "liten"! Med mitt egna minne på en 3960g/54cm lång bebiskille på bröstet i operationssalen, så är allt annat "pytte", så även denna lilla busfia som jag tom fick hålla i idag. Japp, vi sågs första gången idag. Electra undrade nog vad det var för annat oljud som pågick när Alexander gav mormor en match på mattor och alla hörn som kunde tänkas innehålla nåt skoj.

Hon kikade liksom upp och plirade och bara "men herreGUD" vilket liv??!! Medans moster kikade ner och förundrades över hur minimala fingrar, tår, öron och ansiktsdrag en människa kan ha utan att bli kallad älva eller något liknande. För hon är en nätt liten brutta med hår på huvudet och drag som redan avslöjar att hon kommer ge avtryck i världen. SÅ söt!

Det finns inte så mycket mer att säga ännu.
Bara att jag hoppas att min syster tar det lugnt, återhämtar sig i lugn och ro.
Turen till syrran började med ett besök på Babyland och införskaffande av
PuroLan. Tuttsmörj från himmelriket hahaha :-)

Är så glad att jag fick träffa dem idag :-)

B.A.J.S

Lille Alexander har börjat lära sig bokstäver och tycker det är jätteskoj :-) Första bokstaven blev "A", sedan klurade vi lite på "B" men det var inte så kul. Imorse när jag gick upp, hade han lärt sig "J" och "S" som han tyckte var skoj. Sen satte vi ihop det till "AJS" som han brukar säga själv och då var det läge att addera "B" så det blev "BAJS" (hör och häpna!) till hans stoooora förtjusning hahaha :-)

Han är för söt min lilla skrutt och jag älskar honom så mycket att hjärtat svämmar över konstant. Hur ska det sluta med en till bebis i magen.. Jag kommer ju spricka av alla känslor, eller? Ibland blir jag orolig att det ens är möjligt att älska dubbelt så mycket. För kärleken till Alexander kommer ju aldrig kunna minska. Oron finns ibland att man inte räcker till men sen vet man ju lika lite denna gång, som när man väntade barn första gången..

2barns mamma.
Vem kunde tro det? Inte jag i allafall. Inte ens i mina vildaste fantasier. Men det har faktiskt heller inte varit en dröm eftersom jag mer eller mindre hade fastnat i ett faktum. Jag skulle satsa på karriär istället och sådant som jag fokuserade på. Nu undrar jag vad det var? Vad var det som var så viktigt? Så intressant? Vad var det som hade mig fängslad vid ett beteende som bara hade ett mål? Ett mål jag hann nå innan Alexander kom. Jag undrar många gånger vad jag tappade på vägen. Den vägen som jag tog efter jag blivit mamma. För visst minns jag vissa saker men inte många..

Musiken finns kvar, ja. Den försvinner aldrig. Den är konstant men sålänge det inte går att lösa rent praktiskt så får den ta plats när den tillåts ta plats. Dvs med uppdrag jag kan göra hemma och en del kortare uppdrag ute. Inget kan få mig att sätta Alexanders behov på en andra plats hur skoj jag än må tycka det är att skriva musik..och det är ju trots allt även ett "yrke"..

Men nu är jag ju dessutom "där" snart igen; tiden då allt bara kretsar runt sömn, amning och sånt. Det är som "The Twilightzone" man sakta vaknar ur och lämnar bakom sig med svaga minnen pga av allvarlig sömnbrist. Det är en bubbla, ett vakum som man faktiskt lever i och det är en ganska tuff period måste jag säga.

Men det är det värt. För snart kan jag se tillbaka på tiden när jag "behövdes" 24/7 med sentimentalitet. Varför? Jo, tiden går fort. FÖR fort. Den rusar inte fram. Den rasar som den värsta av alla tänkbara stormar, helt utanför mätbara områden. En dag snart, börjar båda mina pojkar i skolan, skaffar kärlek, flyttar hemifrån och då, när jag har tid att reflektera vad som hänt de senaste åren; hoppas jag att jag känner att jag gjort allt jag kunnat för att stödja dem och finnas där på vägen. Genom allt. Till vilket pris som helst.

Inget är större.
Inget är viktigare.
Och ett av många steg på vägen är 4 bokstäver: B.A.J.S

Stolt moster

Blev jag igår den 28 juli kl.15.54. Electra bestämde sig för att komma ut lite tidigare än beräknat (precis som kusinen Alexander, min son) och hon var 47cm lång till 2710gr. En liten smärt sak, precis som mamman sin alltså :-)
Fort gick det oxå vilket får mig att tänka över min snitt-tid den 27 Augusti som damp ned i brevlådan idag.. å andra sidan är min bebbe garanterat större än Electra.. Alexander var 54 cm på 3960gr och det sägs ju att andra bebben blir större...

Så, njae..det blir nog snitt ändå men jag har som mål att rymma från sjukan fort som attan och har engagerat nära till kapning av rullstol och dylika Houdiniföremål... Jag har sagt 24 timmar max.. På kallelsen står det 48...BAJS :-(
Denna gång får dock friska syskon hälsa på, vilket är en enorm lättnad då vi inte fick det förra gången som begav sig mitt i RS-virussäsongen. Det är otroligt positivt och gör mig liiite lugnare måste jag säga.

Men jag måste kolla upp en sak. Undrar varför det trots allt står att inga andra än friska syskon och pappa kan komma? Då borde ju en frisk vän också få komma? Liksom en frisk mormor, moster osv??? Det ska checkas, då jag skulle vilja att sambo sov hemma med lilleman och jag i såfall kunde få ha någon annan hos mig på natten?

Nåväl..
Har sett Electra på kort ännu bara men jag antar att jag får se det lilla Trollet så snart mamma och bebbe installerat sig i en lugnare vrå än på KS BB..
GRATTIS SYSTER YSTER!!!
NU E DU MAMMA!!!
NO MORE SLEEP hehe :-)
(Fast med din tur får du väl en suss-bebbe oxå hehe)

Veckorna går

och jag bloggar dåligt, minst sagt. Jag vet. Men jag har lite för mkt som pågår omkring mig just nu för att vara "öppen" med allt och ingenting. Kortfattat; det är turbulent på vissa plan men inga som kommer att släppas utan fajt och sambo och son mår finfint.

Mamma och mage är väldans sega och nu märks det att man är på tjocken. Nu när vattenfossingarna börjar återkomma med besked och det gör ONT :-( Men jag kämpar på. Med heldagsturer runt Skansen och halvstressade dagar på bad..som idag. Say no more. Fattar inte hur vissa tänker om de ens gör det alls..



Grind inhandlades-var fel grind och måste bytas. Minispjälsäng inhandlats-hoppas den passar nu (en dyr present från bebbars farmor)! Syskonvagnen ska hämtas ut snart..huga för den prislappen och det åbäket haha..

Drömmer mig iväg via jobbtankar till resultat och ett krypin på Kreta. Tänk att ha någonstans man alltid kan åka? Ett ställe man bara behöver en biljett till och sen är man ju "hemma" igen.. Drömmar kan bli verklighet. Kanske även denna.

Tänker på några vänner som har det tufft nu. Tänker på dem mer än de vet och jag hoppas att solen skiner på dem så mycket att tårar torkas av ren sommarhetta och att hjärtan läker till känslan av smekande och svalkande vindar.

What else? Syrran ska ju även hon ha en bebbe så det är väldans spännande att se fram emot. Hoppas att hon orkar med nån heldag på något bad med sin syrra innan det ärdags att ploppa ut den..

Har blivit nyfiken på Victoria Sectret´s produkter. Nån som vet mer än att Love Spell luktar magiskt? Har en beställning på ingång och jag undrar om man ska testa fler dofter..eller nåt annat? Mist? Splash? Nån som vet?

Nä, nu e det dags att fundera ut nåt annat att göra än att sitta här framför burken..
Kanske skriva en liten trudelutt?