En parantes

Ibland känns en tidsperiod i ens liv som en parantes. Inget speciellt har skett. En parantes för alla andra omkring betyder att tiden har stått stilla eftersom man inte syns eller är närvarande på alla fikan, events, stammisställen osv.En parantes för mig kan betyda att livet lunkar på utan stora utsvävningar. Rutin har tagit över och man är "go with the flow" istället för att styra händelserna i livet så mycket man kan..

En parantes är inte negativ och verkligen inte händelselös. Varje dag har fått guldkant av babyleenden, gapskratt från bussonen, roliga nyheter har ramlat in i brevlådan och även tråkiga beslut har inletts. Definitivt inte händelselöst men ändå inte full rulle som man kanske är van vid..

Vad har då gjorts sedan brödet i inlägget under? Jo mer bröd men med grövre ingredienser så att en bulle kändes som en hel lunch :-) Riktigt fiberfyllt kan man säga och färgen blev naturligtvis mycket mörkare. Gott men liiite för bastant om man inte ska stå sig länge på det.

Jag har varit i studion och jobbat lite på 2 låtar vi har på G just nu i Grekland som jag skrivit om tidigare. Det ska dubbas och köras och sedan gör min kära kollega Dimitris Stassos det stora jobbet med klipp och prodd. Grym som vanligt! Något mer om Melodifestivalen 2011 finns inte att tillägga ännu men det är spännande att invänta vilka som kommit med. Alla är ju inte offentliggjorda ännu. Vilken chock det var! Men nu börjar glädjen infinna sig så smått :-)


Jag har skaffat glasögon från Specsavers. 2 för 1 (exkl.antireflexbehandling på båda....) och detta pga av lätt översynthet som orsakar huvudvärk vid datorn tex. Har alltid gillat glasögon och nu har jag det hihi.. Så här ser jag ut i det ena paret.

Jag har dessutom hittat ett nytt nagellack som ni ser på bilden bredvid. Billigt som tusan då det faktiskt är HM...vet dock inte om det är så bra för naglarna så det låter jag vara osagt. Har ju annars lite krav med en nagelteknologutbildning i ryggen.. Färgen är så snygg nu till hösten och jag som varit ett big fan av svart, har nu ett alternativ som är minst lika snyggt. Har letat efter just denna nyans. Tidigare har det varit för röda toner eller bruna men detta är perfekt! :-)

Naprapaten Josefin Lindestål har åter gjort underverk med min rygg och hon kunde se förbättringar vilket känns positivt! Gud så skönt det knakade!!!! HEAVEN!!!! Längtar till nästa gång! Jag är människa efter ett besök hos henne och säkert 5 cm längre dessutom haha :-) Nej hon drar inte mig men min hållning förbättras efter varje gång! :-))) Mer om henne läser ni HÄR (eller klicka på bilden nedan):


What else? Jo, idag är magiska gränsen för att jag får börja träna igen. Givetvis i lugn takt till en början men ändå!!! Äntligen!!! Dags för planka varje dag. Det kommer ändå ta tid att återfå någon form på detta flubb... Hur jag ska gå tillväga står i stora drag HÄR men jag ska börja promenera mer. Dock inte bara med barnvagn då hållningen blir lidande. Måste fokusera på bålstabilitet först och främst så det är upprätt läge åtminstone 3 promenader i veckan.

BRYTBRÖD

(Klicka på bilden för länk till recept.se)

BUISSY VECKA

JA en buissy vecka har just börjat men jag kan räkna in gårdagens bestyr som en smygstart med diverse ärenden, bl.a beställning av glasögon, frisörbesök och studiojobb hos Dimman. Vi la körer och dubbar på en av de låtar vi satt på Eleni Foureira som jag skrivit om HÄR. Hon är tydligen rätt het där nere nu så vi får hoppas på fler jobb och mycket radio/TV :-)

Har inga fler nyheter ang Melodifestivalen 2011 ännu men det kommer lite då och då. Självklart enbart det som  man får skriva om officiellt. Allt annat får SVT skriva om på sin sida :-) Jag kan iallafall säga att jag inte var beredd på detta. ALLS. Så det är en glad överraskning att få äran att vara med igen och denna gång i sällskap med riktigt gamla rävar hehe..

Nåväl. Lite om min veckas schema: Idag ska jag på kontroll hos tandläkaren, i morgon är det studio igen, fredag naprapaten åter en gång och där emellan ska det ammas, inte sovas, busas med Alexander, skrivas texter/melodier, tränas bålmuskler på boll m.m m.m

09.20 och Julian knorrar...hörs senare..

Kanelbullar Xtra Xtra


Ja, det är inte bara smör, socker och kanel i fyllningen utan även mandelmassa-i degen är det även lite kardemumma och vit sirap-om någon vill ha recept-lämna en kommentar så skriver jag det under bilden i efterhand ;-)

GLASÖGONORM...OH YES!

Fick för mig att kolla bågar innan jag går på synundersökning och nu väntar jag på dem med otålighet av hög grad. Kanske inte behöver några men ska kolla då jag ibland ser suddigt och mamma och pappa har glasögon nu på ålderns höst. Fixar man det i tid slipper man huvudvärk och man kan stoppa utvecklingen med rätt glas...


Dessa har jag beställt för provning:

MELODIFESTIVALEN 2011

Vad säger man?
....Jippeyyyyy!

Klicka på bilderna..

Balansboll & band

Det blev en enkel utan massagepiggar. När jag stod i butiken kändes de föga sköna att ha på kroppen så det blev den släta gråa ni ser i inlägget nedan. Sedan tyckte sambon att vi skulle testa ett annat bandredskap oxå så jag köpte ett sådant med.


Vi får väl se vad den kan göra för 149 :- Känns lite läskigt att jobba med jättesnoddar..man väntar ju på smällen hela tiden haha Men de ska väl hålla...är ju inte Hulken ännu direkt :-)



Träna

Ja, nu har jag smygstartat litegrann trots att 8 veckor passeras den 30 Okt..FÅR ju inte träna innan dess men måste börja kurera min rygg så jag börjar försiktigt nu. Har fått ett träningsband av Josefin (naprapaten) och tänkte lite tufft att det skulle bli piece of cake... Haha ja det hade det kanske varit innan jag blev gravid första ggn :-) Josefin sa: "Kör 10 horisontella och 2*10 diagonala" och jag kände nästan hur mina ögonbryn åkte upp i pannan av självförtroende... Samma ögonbryn gav uttryck för djup chock när jag höll på att DÖ av utmattning efter bara 15...då var det 15 kvar..hahaha :-) MOTIVERANDE minst sagt...


Sedan uppmanade hon mig att skaffa en balansboll för att långsamt träna upp bålen och magen som så länge varit i uttänjt läge. Det kommer ta tid men man måste börja någonstans och absolut inte skynda sa hon, när man har hormonkaos i kroppen. Så länge man ammar går inte ligament osv tillbaka snabbt och det kan innebära skador om man inte passar sig... Man vilken boll ska man ha????? Finns så många bla Casalls och Energetics. Priserna är mellan 199-399. Men vilken är bäst? Någon som vet?


Den sista känns ju som ett skönt alternativ om man vill ha rumpmassage samtidigt som man tränar haha :-)
Skämt å sido...vad ska jag välja?????
Jungel...

MUSIC

En artist i Grekland som spelat in 2 låtar jag skrivit med Dimitris Stassos och Nektarios Tyrakis är denna dam ;-) Coolt utseende :-)


Klicka på bilden för namn samt mer info...

JOSEFIN LINDESTÅL

Tackar dig ödmjukast för en glimt av ljuset i tunneln! Nacken och de envisa kotorna fick sig en omgång och rumpan skakar ännu haha :-) För er som inte känner till denna fingerfärdiga tjej är hon naprapat (med dolda talanger i musikens tecken) och inte vem som helst; nope. Den BÄSTA!

Här finns hon;

 


Ja, nu mår jag så mkt bättre redan och idag startar mitt nya liv. Ska börja träna med band och boll sedan är det nytt besök hos Josefin och mer övningar och behandling. Ljuset i tunneln sa jag...och jag menar det.



Lite fler bilder från området :


Det ligger i Salkhallen :-)


Tennis :-)


GRYM!

Spänningar

Är nervös. Riktigt nervös. Har aldrig känt så förut i detta sammanhang men denna gång är det annorlunda. Jobbigt. Får beställa tid för färgning av alla nya gråa hårstrån jag fått på köpet. Kanske en peruk på en gång. Ghhaaa...Vad det är låter jag vara osagt ännu..

Spänningar i ryggen hoppas jag släpper efter mitt besök hos naprapaten Josefin Lindestål. The one and only, hon är fantastisk och otroligt trevlig dessutom. Musikintresset hon har gör att hon faktiskt vet lite metoder för att förbättra förutsättningar för att sångmusklerna ska jobba bättre.. Hur som; 2 års uppehåll från hennes healande händer har satt sina spår efter 2 graviditeter och knäproblem, så jag hoppas på ett litet underverk idag..

Hörs..

Julian är söt

Minst sagt en tokgullig bebis som försökt prata sedan 2 veckors ålder och som nu gärna håller låååånga konversationer på bebisspråk medan han noggrant analyserar ens ansikte och smakar på ens kinder. Han är sedan födesel galet stark i nacke och ben, vilket medför att man måste vara på sin vakt jämt då han sprätter med ganska stor kraft. Han vände sig ju när han var typ 2 veckor, så ni förstår säkert :-)

Han ler, har tom skrattat så magen guppat 2 ggr och det är så kul på en sådan liten krabat. Växer gör han så det knakar och snart är det dags för första läkartiden-hoppas att allt går bra. Trodde att han hade mjölkallergi han med ett tag men det gick över så vi får se om det är stabilt nu eller om det återkommer. MAn har ju vanan inne sedan Alexander men det är ett tufft läge när man ammar; helt avstå från ALLT som innehåller MJÖLKPROTEIN (inte laktos...det e piece of cake) betyder en snäv kost för mamman och kraftig urholkning av skelett om man inte knaprar kalktabletter i 120.

Mer senare...nu ska det mysas..

Den som väntar..

Usch. Fick spännande nyheter igår kväll och sedan dess är jag lite nervös måste jag säga. Fram tills jag vet säkert ska mina läppar vara förseglade. Jag VET. Ni hatar att jag är hemlighetsfull men det är så dumt att säga något innan det är klart. Kan säga så mycket att det kanske blir en liten resa år 2011 iallafall :-) Ni som läst vet ju att jag längtar bort efter alla år utan semester..
Håll tummar och tår..

Nyheter

Det låter ju som det kommer världens bombnedslag när man skriver en sådan titel men det är bara små nyheter i min ganska snäva vardag just nu. Fast ändå inte...det Är ju ändå ganska kul saker hihi..
Ja, jag fortsätter att baka och jag har gett bort både muffins och toscabullar till familjen bland annat och numera plockar Alexander bland alla byttor och redskap följt av en harang ord. De enda jag fattar är "nam-nam", "titta", "koka" m.fl. Kontentan är ändå; laga mat och baka vet han hur man gör nu haha :-)

Apropå Alexander;
Favoritleken är vattenbaserad. Han står helst av allt vid handfatet och häller vatten mellan olika plastmuggar eller på sig själv med ett leende och ett rungande "Bajdaaaa" (Baaaadaaaa) eller så häller han ut det på vardagsrumsbordet (om jag tex byter blöja på Julian)-för att sedan hämta hushållspapper och torka :-) Ja, han städar ännu och säger ännu "popa" om att sopa hehe..


Han kan hela alfabetet nu lillkillen. Helt sjukt. Han kan inte hela ordningen men vad de olika bokstäverna låter som och bara det är ju kul :-) Mamma är stolt!! Inte för att han kan det utan för att han lärt sig det genom att själv visa intresse för att lära sig det. Han säger; "A-J däruppe" när han vill åt alfabetsleksakerna han har. (De har vi placerat högt upp p.g.a. små delar)

Han är inne i en period (pågått typ 3 månader nu) där han vill/ska göra allt själv och det blir högljudda protester när det är saker han faktiskt inte får prova. Annars är jag så att han får testa sig fram på det mesta. Om man står bredvid är det ju ingen fara resonerar jag och han ska ju inte vara utom uppsikt ändå så-no harm done :-)

Åh det finns mycket att berätta om honom men jag ska vara ärlig och kommer inte på allt för att räkna upp det. Han bara är bäst min skrutt och inget jag analyserar vidare haha :-) För mig är det viktigast att han är glad och lycklig och jag hoppas att förskolan i grannporten är något för oss...
Ja, förskola. Vi ska på öppethus i en enskild förskola som inte har en egen gård utan är på olika ställen varje dag. Det finns ju så många gårdar i området att det finns en del att välja på. Undrar; är det bra att inte ha en egen gård, spelar det någon roll eller är det inte alls att rekommendera? Ni med erfarenhet-tell me.. Tanken är iallafall att han ska få gå sina 3 tim/dag från årsskiftet för att jag tror att han behöver kontakten med andra barn nu och chansen att få busa av sig på andra sätt än de vi har praktiserat hittills :-)

Fler nyheter; har lite musik på G som jag kan länka till när allt är klart och jag planerar att vara igång igen med lite sång den första veckan i November.. Kärt återseende hoppas jag hihi :-) En gång per vecka är planen.

Var även i studion i veckan och träffade min kära kollega Dimman. Vi spelade in lite dubbar och körer på en låt vi satt i Grekland :-) Dock var dessa körer lite svajigare än normalt hm...mina muskler har inte återhämtat sig ännu...på lååånga vägar och det är tufft att inte få träna än..smygstartar nog i veckan hihi...

Vad mer?
Det ska installeras diskmaskin i veckan så vi har en del bök framöver men oj så tidssparande att slippa disken som jag tycker har ett eget liv. Den exploderar ju efter ett enda mål :-( Inte skoj alls även om det ska erkännas att min kära sambo är den som fått stå för disken under en lång tid. Mina leder orkar i 2 minuter sedan kan jag inte greppa tunga kastruller och tallrikar längre. Sjukt att reumatismen är så smärtsam :-(

Har köpt lite ljusstakar på IKEA oxå hihi :-)


Nu minns jag inte vad mer jag skulle skriva så jag återkommer strax..

...glömde!

...att det blev ett gäng muffins igår oxå ;-)

Ugnen jobbar på

Dagens bak

Nu ska det ätas lunch :-)

MONSTER i köket

Skickade med lite toscabullar när sambon skulle besöka sin kära mor och i retur kom detta monster till köksmaskin och intog en dominerande plats i köket. Den är modellen äldre men funkar fortfarande hur bra som helst och motsvarande maskin från Kenwood kostar mellan 4000-6000 kr än idag, så jag tror den håller ett tag till. Gillar retrofärgen på den hehe...


Nu kan jag ju göra DUBBEL sats utan att mina stackars reumatiska fingrar ska skrika strejk efter 2 minuter..(läs 5 sekunder).. Det är ju GRYMT! Och nu kan jag tänka mig att baka eget matbröd oxå hihi...
Hörs..