BB

Det drar ihop sig så update kommer när det kommer...
Countdown...

DESIGN PÅ OVÄNTAD PLATS

Har tänkt på det många gånger när jag varit där. Inte direkt det ställe man förväntar sig lite tanke och glädje bakom inredningsdetaljer och mysfaktor men här har det hänt :-)

Ja, detta är alltså MVC i Solna Centrum där jag går. Tycker att det är lite mysigt faktiskt som de gjort. Det finns dessutom lite hörnor och vrår med egna inredningar men jag orkade inte springa runt och fota allt med min bjässemage.

 


UNDER YTAN

Där finns ibland små överraskningar som man antingen förfäras av eller som gör en barnsligt förtjust eller tom både och beroende på vad det kan vara. Ibland anar man saker som man liksom inte kan bevisa och så... ta-tam helt plötsligt befinner sig svaren framför en, svart på vitt utan flyktmöjlighet i form av bortförklaringar.

Det är då man känner att Karma ger och tar.
Tack kära du, än en gång!

MAMMALEDIG

Ordet kan ju definieras på olika sätt. En del tar hela ordet och sprider det över hela dygnet under en lång tid. Andra låter det påverka hela den tiden barnet/barnen är i vaket tillstånd och jobbar/studerar den tiden de sover. Då tycker jag att det kan kallas modifierad mammaledighet men ändå lika fullständig, då det inte går ut över barnens tid.När jag pluggade var jag helt slut kan jag åter en gång understryka MEN jag masade mig upp varje morgon ändå trots sömnbrist på en skala med stjärnstopp.

Nu är det ändå dags att trappa ner lite på tempot igen. Jag hinner inte göra ALLT jag vill innan nya bebben kommer och det är OK. Fysiskt är funktionen enormt nedsatt och status på värk och liknande gör att jag är tvungen att sakta ner mer än hjärnan vill gå med på. "Framåt, framåt"...Man strävar efter utveckling och inser inte alltid att man är en del av den, i en annans liv. Barnets liv. Att man faktiskt ger oavbrutet och ska vara stolt över det. För där går det hela tiden just "framåt".

Avrundar dagen och kvällen men en tanke till någon ett par mil härifrån. Någon som säkert är rädd och mycket osäker på vad som händer just nu. Det skär i hjärtat att veta och höra vad hon utsätts för och vad hon undanhålls men sanningen kommer alltid fram.

Tids nog.
Var så säker.

VÄLJA SINA FÖRÄLDRAR

En del skulle verkligen få göra det med resultat i hand efter hur deras föräldrar/en förälder bidragit till ens framtida liv. En sak är säker; man kan inte köpa en framtid åt någon, man måste engagera sig och kliva långt över sina egna behov för att anses "ge". Prylar är "snabbmat" och barn är smartare än så.

Man kan heller inte tro att man kan trösta och vägleda utan att vara närvarande. Ändå ser man att manipulation förekommer överallt och i allra högsta grad "av eget kött och blod" för att nå egen vinning. Det är skrämmande att bevittna. Det är tragiskt att uppleva. Det är rent ut sagt vidrigt att se ett barn behandlas så. Det gör ont!

Hur kan man låta bli att lyssna?

Har man så starka behov som "förälder" att man inte kan åsidosätta dem för sitt barns bästa, anser jag att man inte är en lämplig förälder. Om man medvetet utsätter sitt barn för trauman som kommer att påverka hela dess framtid, ska man kanske inte vara "förälder". Då kanske man skulle fortsatt leka med Barbiedockorna eller skaffat en hobby.

Punkt.

P.S.
Är oerhört tacksam över mina egna föräldrar.
Finns ingen som kämpat som de gjort och som satsat
på sina barn så mycket. De har satt ribban för vad
100% betyder för mig och det är inte lite!
D.S.

POSTAVI

inväntas med stor längtan och ett relativt stort behov då innehållet i paketet ska uppdatera en sak i min ägo som strulat till förbannelse sedan dag ett. Nåväl, hoppas på dagens brevbärare men man vet ju aldrig :-/ Det vore i allafall skönt att kunna ersätta problem med flyt under dagens lopp.

Annars är jag lite piggare idag än igår men i jämförelse med gårdagens energilösa tillstånd kan ju allting bara bli bättre; så det säger ju inget om status egentligen, inser jag. Det KÄNNS iallafall skönare :-)

SUGEN

på godis. Typ choklad eller något. Tror jag har nåt blodsockerfall på G med tanke på hur jag mått denna dag. Helt väck. Många sammandragningar och en del värk. Snitt om 3 veckor? Hm, vi får väl se om inte vi blir fler i familjen innan dess. Allt pekar på det i allafall men man kan aldrig veta.

Tillbaka till nu; sambon köper med sig lite gott på vägen hem från besöket hos farmor till min stora glädje och tillfredsställelse. Då slipper jag ha cravings så länge till.

Annars då? Jag väntar. Känns som jag väntar och väntar och väntar. På många saker. Bebis, besked, beslut, leveransinfo, viktnedgång, sömn m.m. Det ligger så mycket framför mig och så snart allt är avklarat i rätt ordning och förhoppningsvis med korrekt utgång; kanske jag kan börja andas igen. Sluta hålla andan som det känns som jag gör nu. Hela tiden.

Nåväl, allt löser sig.
På något sätt.

En bild

En längtan. En livsstil?
Ett nytt kommunikationssätt för mig?
Bekvämlighet under ett glasskal?
Eller enbart ett stillat "ha begär" och påverkan av reklam?


 

Lovar att återkomma med exakt det jag känner och upplever

när vi bekantat oss en vacker dag, i en nära framtid.


NAMN

Att hitta på namn åt killar är inte det lättaste, om jag får säga min åsikt. Alexander var lite speciellt, för det har liksom funnits som en självklarhet i.o.m mitt grekiska ursprung och det faktum att man gärna ärver morfars namn som barnbarn. Sen var det faktiskt ett namn jag tycker funkar både som vuxen/barn och det låter snyggt när man presenterar sig, i olika sammanhang. Dvs lika OK i olika yrkesval t.ex. För hade det inte varit ett namn jag inte gillade; hade det inte kommit på fråga ens en gång!

Nu när plutt nr.2 är på ingång och snart ute ur ugnen, är det ännu oklart vad som ska bli dennes konstanta följeslagare genom livet. Hm. Vi har ett enda förslag än så länge som känns OK om än långt; Maximilian. Det funkar med Alexander och det låter fint när man säger det. Men är det rätt?

Vi har sagt många namn högt och insett att det ena låter "för" brittiskt det andra för "U.S" det tredje si och så osv. Med Alexander och Maximilian får man ju även 2 smeknamn som faktiskt inte klingar illa. Alex och Max låter ju inte hemskt direkt; det blir ju faktiskt "rena" namn av dem.

Nåväl, vi får väl se.
Har ni några andra förslag är ni välkomna :-)

Karma

Vissa verkar inte påverkas av detta men jag tror att alla gör det. På något sätt, någon gång i livet. Vissa gör dessutom så stora fel att jag tror att Karma behöver tid att hitta lämpligt tillfälle för att upplysa den skyldige om vikten av dess begångna "synd".

Inget religiöst men "lagen om balans" och jämvikt känns som den tillämpas på alla plan och så även i negativa respektive positiva aktioner. Det följer universiella reaktioner på dessa tror jag. I en del fall undrar jag vad Karma ska hitta på, då det kan vara tunga grejer att balansera upp. Sånt man bara inte gör. Mot någon. Och allra helst inte mot någon så oskyldig och oförstörd.

Det övergår mitt förstånd att man kan låta egoism styra och förstöra såpass att man blint tror på sin egna förvirrade uppfattning om vad det innebär att vara vuxen och ansvarstagande. Att man kan vara så enormt fokuserad på "jaget" att allt annat runt omkring enbart är bihang som ska anpassa sig efter ens nycker och utfall.

Den totala avsaknaden av insikt och förståelse men framför allt; förmågan att sätta sig själv i andra rummet, gör dessa personer olämpliga för vissa ändamål och det visar sig på ett eller annat sätt. Kanske inte direkt. Kanske inte inom de närmsta åren. Men jag är säker på att de får betala på ett sätt som kommer få det nyfunna samvetet att gnaga ända in i benmärgen, fram till den dagen de tar sin sista suck. Men då är det försent för deras del medans livet rullar vidare. Åter i balans.


GRATTIS NINA!

Önskar dig en helt underbar dag min vän.
En dag då du kan samla några nya ljusa minnen att lägga i din låda.
För jag vet vad du tänker idag och jag firar det dubbelt med dig i tanke och hjärta.
Tiden finns för att du ska söka och även finna dina svar.
Finns vid din sida när du tar första steget..
Love U!

Victoria´s Secret




has arrived :-) LoveSpell och PureSeduction finns nu i min ägo tack vare Mimmi som köpte med sig dessa från Miami! Tjohooo! Tackar så hemskt mycket för att du orkade fixa det mitt i semestern! Måste dock erkänna att de ännu ligger i barnvagnen och inte är undersökta ännu så jag återkommer med min åsikt om doften på den sistnämnda, vilket var en chansning :-)

Vad ska man annars säga om denna dag? Natten var jobbig så vila med Alexander blev nödvändig igen istället för mer städ, trix och fix som jag hade önskat. Vill ju få i ordning det sista så jag kan slappna av lite på EN front åtminstone. Life is buissy kan man säga och det kommer att visa sig snart hur framtiden kommer att se ut.

Stannade kvar en stund i centrum och till min stora förvåning träffade jag på min syster, mor och systerdotter. Det blev en snabbfika såklart och jag fick hålla lillskruttan igen till högljudda protester från Alexander som absolut skulle klappa. Lite svartsjuka tror jag minsann.. Bytte Alexanders skor, handlade mat, blöjor och sånt hem tillsammans med sambon och sedan blev det middag, nattning av tröööööött Alexander och har sedan dess fått ett planschjobb gjort. Bloggar gör jag nu...så nu vet ni allt jag gjort...nästan...

För jag fick en nyhet också som jag inte tänker skriva ut här ser ni..

Full gas

från morgon till kväll. Ja, nu när sambons semester inte längre finns som hjälp och avlastning är det bara på`t igen med resterna av de krafter som finns kvar. Mellan värkar ska det städas, fixas, lekas, bloggas, mysas, handlas, planeras, funderas, tvättas kläder m.m.

Kl.05.45 startade dagen med att jag inte kunde ligga kvar i sängen när sambo gick upp och förberedde frukost till Alexander. Hade kunnat legat kvar men jag var för stressad. Låg och tänkte på snittet och allt som pågår just nu. Datum sammanfaller, krockar men det ordnar sig säkert på vägen ändå.

Bonusdottern åkte till sin mamma igår och sötnosen skickade små söta sms under dagen och sa så fina saker att tårarna inte var långt borta. Gissa om hennes lillebror och resten av familjen märker av hennes frånvaro?! "Ita"? frågade Alexander så fort han vaknade imorse. Han tycker så himla mycket om henne och han undrar nog var hon tagit vägen efter 2 veckors intensiv busperiod.

Nåväl, tiden går och jag vill få lite gjort innan skrutten ska sova och jag gör honom sällskap i drömmarnas land. Måste vila för att orka. Värkar och sammandragningar avlöser varandra oftare om jag inte gör det vilket tyder på aktivitet som kanske borde skjutas på åtminstone 1 vecka till..

Vi får se..

Lekt med designen

På bloggen som ni kanske märkt. Inte mycket men ändå lite ändringar och korr av sådant jag bara varit för lat för att ta tag i. Måste börja praktisera mina kunskaper mer nu när nedräkningen snart börjar. Tiden fram tills bebbe nr2 börjar förskola ska ju användas väl, må jag säga.

Alla har ju förstått att min avsikt är att vänta med förskola så länge det går och känns bra både för mig och barnen. Dvs att stimulans ändå kan uppnås och jag kan vara en bra mamma. Men trots detta är det ändå så att det nu börjar bli nedräkning och då ska saker betas av inför nästa steg.

Jag läste Webdesign och Företagsekonomi förra mammaledigheten. På distans, på nätter och tid då Alexander sov. Om någon trodde att det var lätt, kan jag meddela att mina MVG fick jag inte utan kamp mot sömnbrist och många stunder av ordentlig fokusering. Denna gång är jag glad om jag lyckas med ett ämne men mitt mål ligger längre fram; interaktionsdesign eller likande på yrkesnivå..

Under tiden tänker jag plugga på egen hand. Praktisera och testa mig fram via alla info som finns tillgänglig på nätet. Och det är MYCKET. Den som vill kan bli pro på det mesta utan skola men självklart vill man ju ha betyg och underlag för att kunna slå sig fram på marknaden. Starta eget ska jag oxå...detta blir en mycket omtumlande tid men framtiden blir som man planerar, om man vill och orkar.

Natti..