Skön!!!

Måste bara få göra en liten bugning för en dagkräm jag fullkomligt förälskat mig i! Efter amningen har min hud varit som ett fiskfjäll av torrhet och inget jag testat har funkat; förutom denna. Sedan dag ett blev den mjuk igen och fick tillbaka fuktigheten som behövdes. GRYM!!!

Nu ska vi ut i solen och hoppas på att icke blåsa bort!


Lite blandat

...minns knappt vad som varit upp eller ner egentligen. Lite skoj har hänt, en del tråkigt likaså. Vardag kanske man kan kalla det? Tråkigt väder som idag byttes mot en kanondag med smekande solstrålar och go sallad gjord på kyckling, bulgur, paprika, gröna oliver, isbergssallad, gurka, majs, tomat, sola, gräddfil, olja/vinägerdressing, sweetchili. MUMS!!!

Annars då?
Hm..vet inte vad jag ska skriva just nu.
Lite låg fast det kunde varit värre såklart.

Några har frågar om min födelsedag och jag har ju en tanke om fika osv om vädret tillåter utomhus men vi får väl se hur turen är. Gör det kanske hemma annars eller på fik :-/ Vill ju bara träffa några jag tycker om. Hoppas inget oförutsett händer som jag brukar ha oturen med :-/

Det är INGET presenttvång när jag fyller år.
Det ska understrykas!

Men visst finns det de som gruffar och blir sura när man säger så..
För de struntar i det man säger och tycker att jag kan hjälpa till med
förslag istället för att "göra det jobbigt".

Så jag skriver väl några saker jag kan ha nytta av då:

*Presentkort på JAM, 4Sound, http://www.macoteket.se/Start.aspx
*Presentkort på pedikyr på http://www.knnailproducts.se/
*Presentkort på Hm, DinSko, GinaT, KappAhl, Lindex, Scorett
*Presentkort hos min frisör Melissa på Stadshusklippet
*Presentkort på ansiktsbehandling i Solna Centrum, Lacercenter tex
*Presentkort på SIBA (där finns ju objektiv och blixtar)



Finns ju alltid nåt sött man gillar!
OBS! Köp inte kläder till mig...med denna mage måste jag prova
ALLT inget är en självklarhet...buhu...

Räcker inte detta som förslag, så säg till.

INGA BLOMMOR!!!!

OBS! Man behöver 17-singen inte skaffa presentkort på en HEL behandling eller så.
Ett presentkort kan även betyda en knuff på vägen i nåt man vill göra/vill införskaffa.
Men en kram från en FRISK vän är all it takes och en stund i sällskap :-)

Jaha, vad nudå?

Jo, en av sakerna jag vill göra är att bygga om studioverksamheten hemma till
en mobil sådan med minimala utrymmeskrav. Det kommer att ta tid då sakerna
kostar och ja, man e ju på smällen igen utan stooora summor på inkomstfronten;
men lite av detta har jag ändå ställt in siktet på, den dagen jag känner att jag
kan satsa...

-En MacBook Pro är ett måste
-Logic Studio 2
-Ett gäng mjukvarupluggar behövs
-En AutoTune såklart
-Ny mick för enkel demoinspelning
-En extra skärm så jag kan ha ett stort arrfönster när jag editerar
-Litet "sångbås" kanske jag bygger själv

  



Då ska jag också ta lite lektioner i gitarr och lära mig kompa så jag kan spela in lite
sånt med line-in. Kanske skaffa en liten elgura också :-)
Eller ta lektioner i piano/keyboard. Det behövs nu när man lagt av sig..

Nåväl det var lite av det jag känner för just idag :-)


***!!!

Orkar inte skriva om inlägget jag skrev; så jag skriver helt enkelt; jag e OK, vi hörs snart igen!

Mysdag..


Ruttna i helvetet!

Tack Gode Gud att man inte slutar reagera lika äcklat och djupt som alltid. Att man inte känner sig det minsta avtrubbad när detta obeskrivliga ämne kommer på tal. Detta vidriga som får fortsätta förekomma utan att RIKTIGA åtgärder sätts in. VI KAN FÖRHINDRA DETTA!!! VARFÖR GÖRS INGET HELHJÄRTAT????

Artikeln får det att vända sig i magen på mig och tanken på att sätta in mitt barn på förskola är just nu miltals från ens en tanke. VARFÖR? Ska jag lita på att allt är OK just DÄR? Hur ska jag veta att inget kommer att ske? Att det inte finns en ulv i fårakläder som leker "Ole dole doff" mellan barnen?

Jag har haft tanken förut och undrar; VARFÖR finns inga "högteknologiska" förskolor? Där rummen är övervakade med kamera, videoinspelning digitalt så att det inte GÅR att genomföra dessa förbannade, hemska övergrepp? VARFÖR finns inte den övervakningen??? Det är ju det ENDA som kan garantera att pedofilerna inte KAN göra något utan att bli upptäckta! Och vid utflykter skulle man alltid gå 2 och 2 på toaletten tex. Så att inget kan ske där heller!!!

Jag förstår inte varför detta inte är lag på nu i dessa vidriga tider? Vem vinner på att INTE ha övervakning av barnen? VEM/VILKA förhindrar detta? Man undrar ju vad dessa människor har för sig....egentligen. Nu kan det låta som jag dömer all personal i förskola/skola. Självklart inte. De som är "normala" har nog inget emot att övervakning sätts upp. (om de inte tillhör skalan som inte kvalificerar sig som BRA förskolelärare vill säga..) Det skulle ju enbart betyda att förtroendet ökade och deras egna inhemska problem minskade. Ingen dålig deal.

Drömscenario: sätt upp övervakning, ge föräldrarna inlogg så att de kan "kika in" på förskolan och se sitt barn (självfallet under krypterade/registrerade inloggningar), och ge tillgång till inspelningar om misstankar om brott finns ändå. Jag tror att situationerna skulle minska drastiskt. Eller så kan vi fortsätta ha det så här och låta pedofiler frossa bland våra änglar och glufsa i sig våra barns liv, till ett straff av 2 år...

Vad tycker du?


Toapappa

låter ju som en dum pappa men nope; det betyder "toapapper". Varannan gång blir det "toapappe" varannan "toapappa" och det är alltså min lilla ängel som pratar allvar hihi.. Det roliga är att han inte har problem att säga "hiss" med "s:en" men "buss" låter ännu "Buh", lillskrutten :-)

Härom dagen fick han presenter från Karlstad (min mormor och moster som skickade med min mamma) och även en stooor lastbil av min mamma. Gissa om han blev glad??? Nu åker Manny lastbil och snart kommer Lego:t att invigas. Ska bara få lite mer ordning på alla saker först. Annars blir det dessutom 90 Legobitar att leta reda på hehe..   



Men "bopa" (sopa) är fortfarande väldigt skoj så man kanske får "bopa" ihop sina leksaker oxå. Om inte annat är det skönt att han vet vad "lägg den på sin plats" betyder :-)

Mer? Mkt i huvudet nu. Oro. Planering. Lite besök i centrum. En del irritation över hur nån kommenterat en av mina vänner i hennes blogg. Sanslöst. Sjuker liten. Trötter mamma. Besviken på en person jag kanske litat för mycket på, trots allt. Ja, äh jag orkar ju inte skriva mer så det får bli sen.

Hörs.

 

 

 

 

 


Rädsla

Sitter här sent på natten med 1000 ord och lika många känslor i kroppen efter ett par timmars funderingar och analyserande.. Livet har varit gott mot mig i många avseenden och jag är skonad mina värsta farhågor men så är det inte för alla och hjärtat sprängs av allt jag känner.

Så.. Vad är rädsla för mig? På riktigt. När man skalat av alla vanliga rädslor som fobier och "usch tänk om" osv. Vad blir kvar? Rädsla för att dö? Nä. Rädsla för att dö ifrån mitt barn? Rädslan att mista mitt barn?

JA.

Att inte kunna finnas där när det slår sig och kommer stapplandes fram med sin hand, för att jag ska blåsa bort det onda och göra allt bra igen med en puss. Att inte finnas där när tårarna rinner eller när den spontana pussen och kramen kommer som en liten vindpust av ren kärlek. Att inte finnas där för att försöka skydda den lilla ängeln från allt det onda som sker i världen..så gott det går... DET är rädsla.

Att veta att man inte kommer finnas till, tillräckligt länge för att "alltid finnas där"..DET är rädsla. En rädsla som gör mig illamående. För den kan drabba vem som helst. Utan förvarning och utan att man någonsin ska kunna förbereda sig på den.

Rädslan som är det värsta som kan hända har ett syskon; rädslan att förlora sitt barn. Att inte kunna hjälpa. Att tyst stå och bara kunna vänta och se på. Att känna sitt inre, dö minut för minut samtidigt som hoppet kämpar med att hålla en vid liv för att man vägrar ge upp. Vägrar vara svag. men man dör lite ändå.
Att dömas att leva vidare utan doften och ljuden man lärt sig älska. Att alltid ha en saknad, ett hål i själen som ingen kan förstå som inte vet eller som någonsin kommer kunna lagas.

Vad fan betyder alla andra "rädslor" i jämförelse?
Inget annat är större. Inget annat betyder lika mycket.

Barnen är allt. Så till den grad att allt annat är långt ifrån ens sekundärt.

Du vet inte hur många chanser du får.
Du vet aldrig hur livet kommer bli.
Men du vet i ditt hjärta vad största skräcken är.
Allt annat klarar man.
Glöm inte det. Någonsin.

Liten kort update

ska ni få. Men dagarna flyter ihop ganska mycket denna vecka så det kanske inte blir all som hänt hehe.. Eller inte hänt?

Magen är i vecka 23 och det går fort fram. BF 6:e september säger de nu. Vi får väl se. Vi ska på Tittut om lite mer än en vecka och då får vi garanterat svar på kille/tjej men det är nog ganska stor chans på en bror, tror vi.

Dagisplats till Alexander var ansökt om till Augusti men vi har ännu inte fått några svar konstigt nog så vi sköt upp det till Januari 2011 istället. På så sätt får han vara hemma den första tiden (och gå på öppna förskolan varje dag) som hans nya syskon kommer.

Sitter mest och försöker planera sånt man kan planera medans jag har min älskade pluttis som busar runt och vill leka med mamma. Vilket är såååå kul. Och det blir roligare för varje dag som går-han e så galen min lilla kille hihi..

Handy Manny har kommit nu också..det blev en sån överraskning till lunchen att hans ögon blev stora som tefat hihi och han grabbade tag i honom och kramades och pussades massor! Såååå söt! Så glad! Så nöjd! Det kändes bra i mammahjärtat!

Nu ska vi ut i solen, hösr senare!


Smart start

Istället för skyddande kuddar som bara tar plats; här är den bästa lösningen! Den första tiden när nya bebben ska ha tutte jämt är det öken att behöva gå upp hela tiden. Då kan man ju ha en sådan här! Hm kanske nåt att önska sig i födelsedagspresent!


Även en sådan här kan ju vara bra att ha!!! Tänk så skönt att kunna ha en stol med sig everywhere! Inte behöva torka av alla kladdiga slitna barnstolar på fik. Då kan man ju bara trixa med en sån här!

 Phu...det kostar apa allt det nya vi behöver även om det kommer ärvas MASSOR så kostar ju bara nya vagnen 6500SEK PLUS liggdel till detta... Men inget att göra åt. Det får man sälja av sedan, allt som inte behövs efter ett tag.