IPHONE 4 APP (FOTOEFFEKTER)

 


Det finns en app som heter Photo FX som har oändliga effektmöjligheter :D En närmare beskrivning skulle innebära ett allt för långt inlägg så jag säger bara; KANON! SKOJ! Man kan få riktigt fina effekter och många coola! Ovan är bara några av dem och de kan dessutom läggas lager på lager ;) TESTA!

BLOGGTORKA ÖVER JUL

Say no more. Hur lite har jag skrivit egentligen? Julen kan verkligen göra en förlamad pga alla saker som "måste" göras. På andra sidan står man sedan och minns knappt något av allt som passerat. Hann äta kall skinka eftersom jag skulle fixa med servering mm men vem bryr sig. Huvudsaken är att gästerna hade det bra. Granen fick sig även röda kulor i efterhand..bara brunt blev lite tråkigt. Så det blev röda kulor och även polkagrisar :D Knäppt men fint!


Familjen, min mamma/pappa/syrra/systerdotter och sambons dotter/mamma firade tillsammans med mina små söta älsklingar Alexander och Julian och vi hann tom med ett litet besök ut i snön för barnen. Många julklappar och en hel del skratt. Julklapp nr.1 blev Alexanders keyboard jag köpte :) Han fattade direkt micken och började sjunga "tipp tapp" haha :) Sååå söt!

Det är nedan fast den har en svart stol istället för röd :D


Jag fick många fina julklappar. En del hade med bakning att göra; surprise :) Men sen blev det lite presentkort, böcker, kläder, pengar m.m och en potatisskalarmaskin :D Ja med mina leder kommer detta betyda att jag slipper ha ont när jag ska laga mat :D GRYMT!

Ja, det var en god jul :)

JULEN 2010


GOD FORTSÄTTNING :)

JULPYSSEL IGEN


En kartongbit, 2 lager vit filttyg på varje sida som limmas fast, brunt satinband att vira runt med och en håltagare med lite kraft. Allt utom kartongen från Panduro. Har hittills gjort 3 st. 5 to go. Blir så snyggt i granen!
TIPS! Limma spetsen du trär i hålen så går det snabbare och du får mindre spill på bandet genom att undvika att det traslar upp sig...för det kommer det att göra garanterat :D



IPHONE 4 APP FÖR GLASÖGON

Fick ett mail med reklam från Favvoptics, ni vet stället man kan få hem bågar och testa dem i lugn och ro och sedan beställa de man gillar, för ett bra pris. Ni minns? Skrev om de bågar jag testade HÄR. Visst, det blev ju Specsavers nu tillslut men det hindrar mig inte att tycka att de är prisvärda.
Nu har de dessutom gjort sig förtjänta av att vara lite framåtsträvande oxå. En IPHONE APP där man kan testa bågarna är ju jättekul! Smart idé som de nog snart inte är ensamma om, gissar jag.

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU DIT

VILL DU HA EN PERSONLIG HEADER?

Vill du ha en ny header på din blogg? Då kan du kommentera detta inlägg (glöm inte bifoga bloggadress) så kanske du blir en av de jag pysslar åt när tiden och inspirationen faller på :D

Gjorde en header till Louise igår och såhär ser den ut: (OBS! Hela bakgrunden på hennes blogg är svart)


KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI DIT!

IPHONE 4 APP

Japp, många finns det och ovan är resultatet av fotoappen: MONOCOLORME  som är gratis eller kostar 7.00 SEK beroende på vilken man väljer. Givetvis har den betalade lite fler funktioner som alltid..

HJÄRTAN


Nytt pyssel på G. Förberedelser igång. Ikväll ska jag göra klart det om jag orkar/hinner. Vill att granen ska bli klar nu. Kan iofs sätta i nya dekorationer allt eftersom de blir klara, så får resultatet växa fram. Mm så gör jag nog.

JULPYSSEL

 

Ja, detta är resultatet av en platt genomskinlig glaskula (Panduro), akrylfärg(Claes Ohlsson), band i olika stil, lim (Panduro) och en hjärtformad dekoration jag hittade på Gallerix. Gjorde 4 st i denna stil, nu är det dags för en idé :D


JULGRANSKULOR

Helt såld. Punkt slut. Nu är det helt enkelt kört att ens försöka intala sig något annat. Nåt är knas med Ini (förutom ryggen)..inget är ju som förut. Stilen är som bortblåst, siluetten mår bra bredvid Shrek. Och då inte Fiona alltså. Jag skrev SHREK. Och MENAR det. (Tyvärr sant). Huden ramlar typ av pga av torrhet. Det enda jag kamouflerar är de silvriga stänken (läs silvriga ränderna) i mitt hår. Snart dags att bli blond. Jupp.

Som om ovan inte var nog har ni ju redan informerats om mina äventyr i köket och mitt nära umgänge med diverse ingredienser till muffins, cheesecake, bullar a la gala, småkakor med smält ringlad choklad...m.m. Redan här insåg ni alla att något var på tok medans jag själv åkte huvudstupa in i mys-pys-vintage-djungeln som jag milt uttryckt avskytt tidigare...

(...snart får ni se vad jag pysslat med här)

Hormoner gott folk. Jag håller på att dekorera ihjäl mig tror jag? Med Alexander skissade jag och målade. Tror ni att jag målat en enda tavla sedan dess??? NOPE. OK kan ju ha att göra med tidsnedskärningarna också såklart men...nej...jag inser det nu. När man börjar glo på digital scrapbooking, googlar änglar och annat ryschpyschigt-superbonnigt-gullefjulligt-då är det inte BARA det kreativa i själen som gör anspråk på uppmärksamhet och plånbok. Nej, då är det hormoner. Helt klart.

Jag ser med förtjust min på allt som har med hjärtan, spets och rutit, prickigt GE MIG NUUUUUUU!!! Målar, dekorerar egna julkulor (kan inte sluta...)trots en helvetisk smärta i ryggen och är som en junkie när jag besöker Panduro. De som jobbar där ser mig som nyfrälst tror jag hahaha :D

HJÄLP!!!????



IPHONE APPAR

Iphone 4 är ju en leksak, helt klart. Men på ett bra sätt tycker jag. Har ju aldrig tidigare varit så tillgänglig som nu med mailen i en fantastisk display och kameran är underbar tycker jag. (OBS! Går inte att jämföra med en systemkamera men en mindre digitalkamera).

Det som är absolut roligast är ju apparna. Applikationer som de heter på ren svenska :D Och de är MÅNGA! Appstore fullkomligt kryllar av appar i diverse kategorier. Ska sanningen fram är majoriteten ren dynga men vissa är riktigt användbara och de behöver inte kosta för att fylla en funktion. Däremot får man en kvalitetshöjning som ibland kan vara markant för allt ifrån 7 SEK och uppåt. Vanligast är väl 15-22 SEK för en app.


De jag fastnat för är mycket fotoappar. Nyfikenheten väcks så fort jag hittar en ny så jag har väl 2 mappar med just appar i fotokategorin redan :D Brukar rensa efterhand som jag märker att vissa blir överflödiga då nya kanske har samma funktioner. Det är i allafall väldigt KUL!

Tänkte faktiskt tipsa några av apparna jag använder förutom välkända Hipstamatic som ju de flesta redan använder och i korthet beskriva vad de gör. Men först är det dags för lite kaffe och några försiktiga rörelser med ryggen. Jesus vad ryggskott kan ta över vardagen.

FY.



JULPYSSEL



Har pysslat lite. Detta var en gång en ful glansig guldkula som fått nytt liv med sprayburksfärg och lite fina detaljer från Panduros välfyllda butik i Solna Centrum. ÄLSKAR DEN!!!!! Önskar att jag gjorde alla så här men det blev bara 3 st i denna stil och resten är inte klara ännu men har änglar som motiv med lite glitter än så länge. Nu ska vi se om ryggen orkar bära mig resten av dagen... Just nu är det ren katastrof :/


IDOLFINAL 2010

Kan det bli tråkigare? Sad to say men jag har väl sett ett par delfinaler och förundrats över folkets val förutom Jay så som jag tycker är stabil men gäääääääsp; otroligt ointressant. Det kanske inte är så konstigt när förra årets vinnares (Erik Grönwall) självklarhet var så uppenbar. I år känns det mer som om det är en ljummen avslutning och resultatet inte spelar någon roll. 

Storslagen final i Globen men det enda som är fantastiskt i kväll är hur man lyckas fylla en arena full med folk som tycker att detta event är det största som händer på hela året :D



PYSSEL PANDURO & DOLCE GUSTO


MF 2011: JA ELLER NEJ

(Klicka på bilden)

Sitter och överväger: ska jag eller inte? Hur pass bökigt kan det bli med en 2-åring i trotsen och en då 5 månaders bebis på ett tåg ner till Göteborg? JÄTTEbökigt. Helt klart. Men är det en tillräcklig anledning att inte åka ner och närvara vid Sannas framträdande? Känns som om jag "borde" åka eftersom det är frukten av allt "arbete" man lägger ner på musiken.

Minns ju hur det kändes i Moskva 2009 när "La Noche Es Para Mi" tävlade för Spanien och hur overkligt det var att vara där. På självaste Eurovision med Backstagepass haha :D Sjukt. I denna blogg finns inga detaljer från den tiden men jag kommer snart starta en kategori som kommer innehålla nypublicerade äldre inlägg från en annan blogg jag hade tidigare.

Hm, ska jag eller inte? Vill ju gärna träffa mina kollegor och att få uppleva Göteborg under dessa sammanhang kan ju även det vara en upplevelse. "Se inte berget...", intalar jag mig själv. Kanske behöver lite push av några som vet hur man gör :D ?

DOLCE GUSTO


Maskinen Piccolo är den som tar minst plats i köket helt klart.



Många smaker finns att testa men jag måste säga; NesCafe FRAPPÈ är det som gäller för min del och den finns ännu inte som alternativ till denna annars bekväma maskin. Sambon är kär, helt klart men när smakerna tar slut (och det gör de ganska snabbt) träder nog vardagen in igen I guess..

ONT SOM F*N


Tillbringade 2 timmar ute i snön med pulkadragning, pulkaåkning, ett antal ggrs vante-strul och lika många ggrs ryggböj utan eftertanke.. När jag kom hem kände jag av ett bälte av stelhet i ländryggen men ryckte på axlarna åt det eftersom jag förstod att dagens aktivitet skulle kännas på en otränad morsa som jag.. Sen hade jag bokat tid hos naprapaten för min nacke och tänkta att det var ju skönt :D

Vad händer? Jo, jag kommer till naprapaten Josefin som ber mig lägga mig och vila lite på rygg. SÅ skönt med dämpad belysning och avslappnande musik. Ligger där en liten stund och känner av svanken så jag drar upp benen för att orka ligga kvar. Då släppte det.

När Josefin kommer in för att påbörja sin behandling på mig kan jag inte ta mig upp. Alls. Det var som knivar i hela ryggslutet och jag försökte behärska mig så gott jag kunde men jag var inte långt ifrån tårar. Tro mig. Det gör ondare än att vara nysnittad. Helt sjuk smärta!

Nåväl. Med försiktiga röresler fick jag iallafall behandling för det hon kunde hjälpa mig med. Risken att det är diskbråck finns och då får man inte manipulera leden. Det är tydligen svullet i området kring kotan som strular så det lutar åt det. USCH!

När jag kom hem vilade jag en stund och det var med gråt som jag kom upp och kunde ta mig från möbel till möbel i lägenheten. Får ju inte ta smärtstillande annat än Alvedon eftersom jag ammar-så det kommer att göra ont ett tag till. FAN! FAN! FAN!

REKLAM


Lite reklam


SUGEN PÅ


En kandelaber. En sådan här precis. Den finns på Chili i den storleken jag söker...dvs gigantisk haha 120 cm för 799 :-. Skulle bli jättesnygg mot tapeten vi ännu inte satt upp hehe :D

Det är dags


Japp, här är en del av anledningen till att granen inte kommer upp ännu.. Första steget är taget nu så jag kan äntligen börja slutföra det jag bestämde mig för när julpynt började komma på tal.. Som om jag inte har nog med saker att göra va?


Spara el


Att vara sparsam med el kostar en hel del.. 2 st ledlampor av denna sort införskaffades för de mörka månadernas mysbelysning som gärna står på 24/7. Att spara 90% energi låter ju som en bra deal trots att dessa 2 lampor kostade 198 :- sammanlagt. Nåväl, ett strå till stacken för miljön i alla fall hoppas jag och kanske lite mindre dåligt samvete för att gilla mysljus i vinter :D

Jul & Nyårsreklam